24 Mart 2016 Perşembe

LoL artık daha şenlikli: Kulüpler geldi!

ÖZET GEÇ: Kulüpler; oyuncuların oluşturduğu, oyuncuların düzenlediği ve oyuncuların kontrol ettiği sosyal gruplar. Kulüpleri, her an ulaşabileceğiniz arkadaş sayısını arttırmak, her oyunda Vadi’ye doğru arkadaşlarınızla inmenizi kolaylaştırmak istediğimiz için tasarladık.
Kasım ayında yayımlanan 2016 Sezon Güncellemesi’nde tasarlamakta olduğumuz Kulüpler özelliğinden bahsetmiştik. Kulüpler, arkadaşlarınızla kalıcı sohbet grupları organize etmeniz için yepyeni bir yol sunuyor. Oluşturduğunuz veya katıldığınız kulüplere özgü oyun içi ve dışı etiketler sayesinde, kulübünüzü istemcinin her yerinde gururla temsil edebileceksiniz.
Bir kulüp oluşturduğunuzda veya bir kulübe katıldığınız zaman, oturum açmamış olsanız bile varlığını koruyan, kalıcı bir sohbet odasına gireceksiniz. Çevrenizde kafa dengi LoL oyuncuları olacak ve oyunlara istediğiniz oyuncularla birlikte girmeniz kolaylaşacak.

Kulüplere, sosyal panelinde, eskiden “Sohbet Odaları” düğmesinin bulunduğu konumdan ulaşabileceksiniz (kafanız karıştıysa, aşağıdaki görselden faydalanabilirsiniz).

Kulüp oluşturmak istediğinizde, ilk etapta 49 taneye kadar arkadaşınızı davet edebilirsiniz (bu sınırı yukarı çekmeyi düşünüyoruz; ancak çok fazla kullanıcı olduğunda kalıcı sohbet biraz zorlanabildiği için başlangıçta biraz temkinli gitmekten yanayız). Kulübün idaresi ve üyelerin yönetimine yönelik araçlar da elinizin altında olacak (örneğin, isterseniz yöneticiler atayabileceksiniz).
Peki kulüplerde kimler mi olacak? Aslında bu tamamen size kalmış. Kulüpler, eSpor taraftarlarından iş arkadaşlarına kadar ortak değerleri paylaşan herkesi bir araya getirebilir. Üstelik sihirdar adınızın yanındaki kulübünüze özel etiketlerle Adalet Meydanlarında kulübünüzü temsil edebileceksiniz. Yeri gelmişken; aynı anda birden fazla kulübe üye olabileceğiniz için oyunlarda istediğiniz etiketi seçmeniz mümkün olacak. Son olarak kulüp adları ve etiketlerinin kulübe özel olacağını belirtmekte fayda var. Yani belli bir ad veya etikete sahip bir tek kulüp oluşturabileceksiniz. Önceden ayrılmış birkaç kulüp adı (örneğin [RIOT] ) ve etiket olduğunu ve hakaret, ırkçılık, ayrımcılık içeren kulüp isimleri alamayacağınızı da hatırlatalım.

Kulüpler ileride çok daha zengin içeriklerle karşınızda olacak; zira bu ilk adım, LoL’ün güncellenip geliştirilen sosyal özellikleri için sadece temel niteliğinde. Görsellerden bazıları henüz istediğimiz düzeye gelmiş sayılmaz; yine de kulüplere hemen erişmenizin daha önemli olduğunu düşündük ve bu tür estetik düzenlemeleri önümüzdeki yamalara bıraktık. Ayrıca kulüpleri nasıl kullandığınız ve ileride neler görmek istediğinize dair yorumlarınızı dört gözle bekliyoruz. Vadi’de yeni etiketlerinizle görüşmek üzere!

Hiç yorum yok:
Write yorum

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter