6 Nisan 2016 Çarşamba

TARIC Valoran'In Koruyucusu

Taric, Vadi'ye ilk adımını League of Legends'ın çıkışından birkaç ay önce atmıştı ve birçok akranı şampiyon güncelleme ekibinin tezgâhından geçerken, eski adıyla Mücevher Şövalyesi uzun bir süre beklemek zorunda kalmıştı. Nihayet bu bekleyiş sona erdi. Suretlerin en nefes kesicisi; Vadi'de eşi benzeri görülmemiş ihtişamlı saçları, yepyeni hikâyesi (çizgi romanı sizi bekliyor), yenilenen yetenek seti, görünüşü ve seslendirmeleriyle Açık Beta'ya atılmaya hazırlanıyor. Ayrıntılar aşağıda.


                Korİdor

Kristal Siper'i açtığı zaman Valoran'ın Koruyucusu'nun işlevselliği, önündeki seçenekleri ve ortaya çıkardığı tehdit dikkate değer oranda artar...
Taric, koridorda göz alıcı bir karakter portresi çiziyor ve bunun tek sebebi ahenkle dans eden saçları da değil. Parıltı yeteneği, dikkatli nişan alınarak kullanıldığında marka hâline gelen sersemletme etkisini ortaya çıkarır ve Taric'e kurbanına yaklaşıp birkaç normal saldırı gerçekleştirme fırsatı verir. Tabii bu saldırılar, Cüretkâr pasifi sayesinde normalden biraz daha okkalı olacaktır. Bekleme sürelerini azaltıp, rakibini kısa sürede tekrar sersemletme şansı sağlamaları da cabası. Taric rakibini biraz patakladıktan sonra güvenli bir yere çekilip Yıldız Işıltısı ile kendini iyileştirebilir.

Yine de haberiniz olsun; Taric'in cebinde bir tek numara olduğunu sananlar büyük yanılgıya düşer, çünkü Kristal Siper'i açtığı zaman Valoran'ın Koruyucusu'nun işlevselliği, önündeki seçenekleri ve ortaya çıkardığı tehdit dikkate değer oranda artar. Taric takım arkadaşıyla arasında bağ kurarak yeteneklerinin etkisini iki katına çıkarabilir ve zekâsını kullanarak çok ilginç oyunlar ortaya koyabilir.
Yıldız Işıltısı'nın kopyalanan iyileştirme etkisi sayesinde Taric, koridordaki arkadaşının dizinin dibinde takılma zorunluluğundan kurtulur ve akıllıca konum alıp Parıltı'yı etkili kullandığında en gözü kara baskın veya kule dibine dalma girişimlerini bile rahatlıkla savuşturabilir. Dahası, Kristal Siper sadece Taric'in nişancı takım arkadaşına özel bir yetenek değil. Örneğin, yeteneği takımının baskın için yaklaşan ormancısı üzerinde kullanabilir ve bu sayede ormancı takım arkadaşın hem hasar emen bir kalkana kavuşur hem de baskın sırasında Taric'in kullandığı yeteneklerden faydalanabilir. Bu sırada akıllıca kullanılan Parıltı, birden fazla rakibi sersemletirken; Yıldız Işıltısı da Taric'in ormancı arkadaşının, rakibin işini bitirecek kadar uzun süre ayakta kalmasını sağlar. Taric, Yıldız Işıltısı'nın iyileştirme gücünü en etkili şekilde kullanabileceği yollar aramaktan çekinmemelidir. Yeteneğin mana bedelinin yüklere bağlı olarak değişmediğini belirtmekte fayda var. Yıldız Işıltısı sık kullanılabilen bir yetenek olsa da, Taric yüklerin üçünün de birikmesini beklerse daha iyi sonuçlar alabilir. Örneğin Q yükleri doluyken girişilen baskın veya gözü kara hamlelerde, Taric'in takım arkadaşlarını hayatta tutma şansı artar. "Kristal Siper'i açtığında Valoran'ın Koruyucusu'nun işlevselliği, seçenekleri ve ortaya çıkardığı tehdit oldukça artar..."

  ÇATIŞMALAR

Zamanlaması iyi ayarlandığı sürece Kozmik Titreşim, normalde intihar anlamına gelecek görevleri akıllıca ve gerçekçi oyunlar düzlemine taşıyabilir.


Taric dayanıklı karakteri ve takım savaşlarında etkili yetenekleri sayesinde tarafsız görevlerin yakınlarında da faydalı araçlar ortaya koyar. Örneğin Ejderha'nın etrafında iyi zamanlanmış Kristal Siper kullanımları ve yüksek canı sayesinde dürtme hamlelerini boşa çıkararak rakiplerini savuşturabilir. Parıltı, Çarp büyüsüyle görev çalma hayalleri kuran rakip ormancıların da hayallerini suya düşürüp Taric'in takımına hem Ejderha yükü hem de kolay bir skor kazandırabilir. Öte yandan Taric'in takımı geç kalmışsa ve rakibin Ejderha'yı almasını engellemeye çalışıyorsa, Taric kendi takımının ormancısıyla birlikte rakibin arasına dalabilir. Bu arada Yıldız Işıltısı ile kendisini ve ormancı arkadaşını hayatta tutarken bir yandan da Kristal Siper ve Parıltı sayesinde rakipleri iki taraftan birden sersemletebilir.

Taric ve takım arkadaşları Kozmik Titreşim'in hasar görmezlik sağlayan ışıltısı altında keyif çatarken görevleri çok daha etkili bir şekilde koruyabilir. Ejderha'nın biçilmesine ramak kala girişilen çatışmalarda, Kristal Siper'i ormancı arkadaşı üzerinde kullanarak ateş soluklu ve kanatlı ganimeti kazanmak için ideal bir fırsat ortaya çıkarabilir. Yine benzer şekilde suikastçı takım arkadaşı üzerinde kullandığı Kristal Siper'i ultiyle taçlandırarak aksi hâlde hüsranla sona erebilecek kule altı çatışmaları müthiş fırsatlara dönüştürebilir. Zamanlaması iyi ayarlandığı sürece Kozmik Titreşim, normalde intihar anlamına gelecek görevleri akıllıca ve gerçekçi oyunlar düzlemine taşıyabilir.

                TakIm SavaşlarI

İki takım kozlarını paylaşmaya karar verdiğinde, Taric'in yönelebileceği birden fazla seçenek olduğunu tahmin edebilirsiniz. Bunların ilki, diğer destek oyuncularının da genellikle başvurduğu rakibi arka saflardan yıpratma stratejisi şeklinde öne çıkar. Bu durumda Taric, takımının nişancısıyla yan yana pozisyon alır ve kendi üzerinde kullandığı yeteneklerle hem nişancı arkadaşını hem de kendini ayakta tutar. Bir yandan da çatışmanın ön safındaki bir takım arkadaşına attığı Kristal Siper sayesinde, kullandığı bütün yeteneklerin ön saflarda da etkili olmasını sağlar. Alternatif olarak Taric takımının ön safına yerleşebilir ve bu defa arka saflardaki bir takım arkadaşı üzerinde Kristal Siper kullanarak benzer bir etki yakalamayı düşünebilir. İki alternatifte de Taric, takımının hem ön hem de arka saflarına işlevsellik kazandırıp iki safta da varlığını hissettirebilir. Gerçi bu durumda da her an olup biten her şeye dikkat etmesi gerekecek ve sık sık zor tercihler yapmak zorunda kalacaktır. Örneğin Yıldız Işıltısı'yla takım arkadaşlarını kurtarma veya Kozmik Titreşim kullanmayı tercih edebilir; ancak ileride dara düşen suikastçı arkadaşını kurtarmayı seçtiğinde kendi başları belaya girecek olursa yanındaki nişancıyı iyileştirme kozunu kaybetmiş olur. Başka bir örneği ele alalım: Parıltı kullanarak arka saftaki arkadaşını lime lime etmeyi kafaya koymuş rakip suikastçıyı sersemletebilir; ancak bunu tercih ederse, Kristal Siper'le bağ kurduğu arkadaşının, azıcık canla kaçmaya çalışan rakipleri temizlemesine yardım etme fırsatını kaçırabilir. Uzun lafın kısası, güncellenen Taric nasıl oynarsa oynasın takım savaşlarında son derece etkili olma potansiyeline sahip; ancak ara sıra kimin hayatta kalıp kimin öleceğine karar vermek zorunda kalabilir.
Güncellenen Taric nasıl oynarsa oynasın takım savaşlarında son derece etkili olma potansiyeline sahip; ancak ara sıra kimin hayatta kalıp kimin öleceğine karar vermek zorunda kalabilir.
http://am-a.akamaihd.net/image?f=http://news.cdn.leagueoflegends.com/public/images/pages/2016/march/tre/img/Taric_Emerald_Splash_Wallpaper.jpg&resize=1024:
http://am-a.akamaihd.net/image?f=http://news.cdn.leagueoflegends.com/public/images/pages/2016/march/tre/img/Taric_Base_Splash_Wallpaper.jpg&resize=1024:                http://am-a.akamaihd.net/image?f=http://news.cdn.leagueoflegends.com/public/images/pages/2016/march/tre/img/Taric_FifthAge_Splash_Wallpaper.jpg&resize=1024:
http://am-a.akamaihd.net/image?f=http://news.cdn.leagueoflegends.com/public/images/pages/2016/march/tre/img/Taric_Bloodstone_Splash_Wallpaper.jpg&resize=1024:
             

Hiç yorum yok:
Write yorum

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter