28 Ağustos 2016 Pazar

Ergin ile Gergin - Bölüm 5: Sataşma



10 ya da 25 maçlık sohbet kısıtlaması alan oyuncularımızın, davranışlarını pozitif yönde düzeltmek için yeteri kadar reform gösteremediğini gözlemiyoruz. Ceza alan oyuncular, oyuna erişimleri olduğu sürece bunu bir sorun olarak görmüyor ve dolayısıyla davranışlarını düzeltmiyor. Sohbet kısıtlaması olan oyuncuların bir kısmının 5 dakikada bir kez yazabilme haklarını bile olumsuz davranışlar için kullanabiliyor.


Bu oyuncular, davranışları yüzünden hesaplarını kalıcı olarak kaybedebileceklerini fark ettikleri “aydınlanmalarını” ilk 14 günlük uzaklaştırma cezalarıyla birlikte yaşıyorlar. Bu 14 günün sonunda kimi oyuncular küfür etmeye devam edip aramızdan ayrılmayı tercih ederken; kimi oyuncularsa yalnızca hakaret etmeyi bırakırlarsa bir daha ceza almayacakları yanılgısına düşüyor ve diğer oyuncuları türlü şekillerde rahatsız etmeye devam ediyorlar. Sürekli diğer takım arkadaşlarına yöneltilen suçlamalar ve durmaksızın atılan “spam” mesajlar, ne yazık ki bu oyunculara ait hesapların da sonunu getiriyor.
Ceza alan oyuncuların bu noktada dikkat etmeleri gereken konu sadece “bir daha küfür etmemek” değil, “bir daha diğer oyuncuları rahatsız etmemek ve oyunu sportmence oynamak” olmalı.
Dolayısıyla; “Sil oyunu”, “Sen bir daha oynama”, “Senin oynayacağın oyunu…”, “Atacağın ulti’yi…”, “Hepiniz low’sunuz”, “Tavuk gibi dolaşma ortalıkta” ve benzeri pek çok söylem, takım oyununda hoş karşılanmıyor ve “hakaret” olarak değerlendiriliyor. Bu tarz davranışlar takım arkadaşlarınızın moralini bozduğu için, oyunu kazanma şansınızı da azaltıyor.
Sportmence oynanan oyunlarda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter