28 Ağustos 2016 Pazar

Ergin ile Gergin - Bölüm 3: Hile Yazılımları



Oyuncuları en çok uyarmak durumunda kaldığımız konuların başında, 3. parti yazılımlar geliyor. 
League of Legends sadece bir oyun olarak değil, eSpor alanında da dünya çapında tanınan bir marka olarak bilindiğinden; kullanım koşulları gereği, oyunda haksız avantaj sağlayan her türlü yazılım, oyuncuların deneyimini olumsuz etkiler. Oyuna girdiğiniz andan itibaren, iki takımdan birine avantaj sağlayan, oyunun dengesini veya sportmenlik çerçevesini bozan yazılımlar bunlar arasındadır.


3. parti programlar, hesap güvenliğini tehlikeye atabilir. Oyun öncesinde, esnasında ve sonrasında hesap bilgilerinizi istemeden de olsa paylaşmanıza neden olabilir. Ayrıca karşıdan yüklediğiniz yazılımlar bilgisayarınızı saldırılara açık hale getirir. Güncellemeler sırasında yaşanan teknik sorunlar ve hatalar da yine bu programlardan kaynaklanabilir.
Peki, bu kurallar dahilinde, kullanılmasına izin verilmeyen yazılımlar neler?
  • Rakibin yetenek ve büyü gibi özelliklerinin zamanlamasını otomatik olarak hesaplayan ve bildiren programlar: Bu özelliğe sahip 3. parti yazılımlar, rekabet için haksız bir avantaj sağladığından bunu kabul etmemiz mümkün değil.
  • Normal şartlarda belirtilmemiş saldırı menzillerini, harita üzerinde görüş olmayan yerlerdeki şampiyonları, görünmeyen totemlerin zamanlamasını ve yerini gösteren programlar: Şu an için geçerli bir sorun olmasa da, ileride karşılaşmak istemediğimiz bir diğer 3. parti program türü de bu. Yine oyun deneyimi ve rekabet için hayli olumsuz olan bu içeriğe göz yummuyoruz.
League of Legends’ın sürekli en iyi yönde gelişmesine uğraşıyoruz. Bunun en önemli parçası da oyuncu deneyimi ve eğlence. 3. parti yazılımlar için çizdiğimiz bu çerçevenin dışında kalan bir etkileşime izin verecek olursak, deneyim ve eğlenceden ödün vermiş oluruz. 
Bu vesileyle tekrar, bahsedilen programların kullanılmamasını öneriyoruz. Bu programların kullanımına karşı aktif bir şekilde tarama yapıp, kullanıldığı hesaplara yaptırım uyguluyor olacağız.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Hey, we've just launched a new custom color Blogger template. You'll like it - https://t.co/quGl87I2PZ
Join Our Newsletter